Show Menu

Conquest House

Reception

Reception

Joe completed Conquest House for Emrys Architects. The project was shortlisted for ‘The Three R’s Awards 2011′.

The 1950s office block is in the heart of the Bloomsbury conservation area, on the busy junction of John Street and Theobalds road. Like many buildings of it type, it had out-lived its life span and required extensive redevelopment to provide high quality, contemporary office space that lives up to its prestigious location.

A new entrance signals the building from the main road and gives way to a striking contemporary reception area. A new core is inserted to provide a prestige lifting capacity with the main stair relocated to maximise the footplates efficiency.

A glass atrium to the rear provides valuable breakout space, whilst flooding light into the building. A dramatic glass bridge suspended above the resulting void provides inclusive access to the rear courtyard garden. The proposals infill’s the buildings original terrace at 4th floor, providing far reaching views across London through the floor to ceiling glazing.

The project achieves a BREEAM very good rating, with an innovative new HVAC system is situated at roof level, supplying an energy efficient passive chilled beam cooling system that upgrades the building performance whilst minimising its energy requirements.

In addition solar hot water arrays and storage deal with the majority of the buildings domestic HW requirements and low flush toilets and a rainwater storage system minimise its water consumption.