Show Menu

Behind Closed Doors

Shape_BehindClosedDoors_16

Fraher are delighted to part of ‘Behind Closed Doors’ in collaboration with Hakwood and Shape London.

The Hakwood are sponsoring their third installation, this year they collaborated with Shape London, offering a fresh design perspective. Hakwood’s ‘Behind Closed Doors’ is a 3.2 m high installation designed and fabricated by Shape London. It is a miniature streetscape that draws inspiration from the Dutch home of Hakwood as well as Shapes’ South East London Design Studio in Dragonfly Place, London.

Each house includes a small door revealing a series of miniature interiors designed by various architects from Shape’s Dragon Fly Place Collective, including ourselves. Each of these miniature scenes contain Hakwood flooring and have been decorated by a different architecture practice.

The Fraher box explores the idea of the ‘Tsubo’ and its effect upon the spaces that surround it. We use courtyards and external spaces within our work, with the Tsubo being integrally connected with the architecture and life going on within the spaces. Always present, throughout the day and throughout the year. Our interior takes inspiration from the “Tea Garden” project.