Show Menu

Cooks Kitchen

View across the kitchen

View across the kitchen

The client for this property is particularly keen on cooking, so the connection to a kitchen garden was particularly important within the design brief. The full width rear extension is clad in a recycled scaffolding board timber rain-screen, fitting with the garden aspect of the proposal. Modifications to the internal spaces at the lower ground floor and upper ground floor level provide light open living space as well as study space.

The wild flower green roof to the proposal provides a diverse habitat for flora and fauna, whilst insulating the extension and continuing the green ribbon of the garden up to the back of the existing house. Frameless glazing enhances the relationship between the internal and the external spaces. The internal finishes to the spaces are raw, natural and expressive in their materials, showing the ingredients used to create the building.

Fraher Architects provided a full RIBA service, while Fraher and Co designed and fabricated the kitchen and concrete work surfaces.