Show Menu

Lambeth Marsh House

Rear Exterior

Rear Exterior

Lambeth Marsh House had been left unoccupied for over ten years and is a two storey listed house situated within a Conservation area in Lambeth, London. The house was originally developed for artisan workers – in the form of modest, brick built terraced houses, fronting conventional streets.

 

Our concept and challenge was to breathe new life into all floors, whilst respecting the heritage of this listed building and restoring some of the lost historic detailing. Materiality was very important to help produce a sensitive contemporary design assisting our conservationist approach.

The run down fabric of the existing building required extensive refurbishment with a sensitive approach. Restoring the panelled fireplaces, wood panelling to walls, architraves and skirting to their original condition celebrates the history of this building, whilst the addition of a contemporary rear and side extension compliment and update these features.

The ground floor has been opened out, a large open plan living space creates an new light airy space, whilst a new glazed extension feeds light into the plan of the building. Throughout the traditional setting contemporary furniture updates the spaces for modern living.

Fraher Architects provided a full RIBA Architectural Service.

All joinery has been fabricated and installed by Fraher & Co.