Show Menu

The Coach House

pdfresizercom-pdf-split_(2)-1

The owners of this large Mews House sought Fraher to create a new basement living area ,  maximising the levels of natural daylight to the lower ground floor. Due to the lack of  windows on the rear elevation, we sought to increase natural daylight by including a new light well and by adding an open staircase to the core of the building.

A feature staircase wraps itself up through the building, connecting the every floor with a bespoke piece of integrated furniture. Seating spaces, unusual apertures and hidden storage encourage the notion of creating internal living spaces that are all strongly connected to one another throughout the house.

As the property sits within a conservation area, the planning process was complex and led to months of negotiations with the Royal Borough of Kensington and Chelsea.

Fraher Architects are providing a full RIBA 1-7 service.