Show Menu

The Green Studio

Dusk roof view

Dusk roof view

Sited opposite the Butterfly House, The Green Studio is a garden based creative home work space for our Architectural Practice. Situated in South East of London the building was driven by the directors need to balance a young family with an increasing workload.

The studio’s shape and orientation has resulted from a detailed sunlight analysis minimizing its impact on the surrounding buildings and ensuring high levels of day lighting to the garden and work spaces.

The split levels and grounded form helps to conceal its mass and facilitates the flowing ground- scape transition between the garden and studio. Clad in a stainless steel mesh the terraced planter beds and wild flower green roofs will combine to green the facade replacing the lost habitat.

The project was completed in October 2013 and delivered to a tight budget and deadline.

All the joinery was designed, fabricated and installed by the practice’s sister company Fraher + Co.