Show Menu

The Hanging Gardens

Living Area

Living Area

The Hanging Gardens project looked at remodeling, refurbishing and extending a house in South East London. The brief asked us to extend the property to create large living spaces to the rear of the property and ease the transition into the garden.

The client was inspired by spaces created in projects such as ‘The Rodgers House’ and ‘The Highpoint’, so we used the characteristics of colour, form and volume to help inform the internal design proposals.

The garden extension creates three themed living roof spaces that step down to the garden. The roofs appear to be suspended above the living spaces, framing views from the inside, out to the roof gardens, blurring the boundaries between both spaces.

Fraher Architects provided a full RIBA Architectural Service.

Fraher and Co designed and fabricated all the bespoke joinery.